Flemming Mertz

Flemming Mertz,
Agile Project Manager

Ze zijn er als je ze nodig hebt 

Mijn samenwerking met ProData Consult mag je gerust professioneel noemen – ze nemen me serieus. Ze betalen ook op tijd. En ze reageren snel en efficiënt op vragen over de facturering, het contract en de opvolging. 

Als recruiter had ik al eerder ervaring met ProData Consult, aan de andere kant van de tafel. Ze leken me een logische keuze toen ik de overstap maakte van ‘in vaste dienst’ naar freelancen. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de bureaus. Serieuze spelers zoals ProData Consult vallen op doordat ze er zijn als je ze nodig hebt en verder op de achtergrond blijven. Ze bellen of mailen niet onnodig en proberen ook niet te pushen. Nu ik freelancer ben, heb ik nog steeds een positieve indruk van ze. 

Ik heb lang nagedacht, is dat freelancen wel wat voor mij? Toen ik m’n beslissing had genomen, nam ik voor mijn eerste opdracht contact op met een paar grote adviesbureaus. Ik kreeg projecten aangeboden via verschillende bureausMaar mijn eerste opdracht kreeg ik in samenwerking met ProData Consult. Het hele proces – sollicitatie, doorsturen van m’n cv en twee interviews – nam slechts iets meer dan een week in beslag. 

Als freelance consultant is het een voordeel dat ProData Consult een organisatie is met een grote reikwijdte voor het binnenhalen van opdrachten. De aangewezen Account Manager kent de sterke en zwakke punten van de consultant en heeft altijd z’n antennes uitstaan voor passende projecten. De Account Manager is zelfs in staat om proactief de matching op gang te brengen, wanneer je huidige contract bijna afloopt. 

Flemming Mertz, Agile Project Manager